Så påverkar vin huden

Alkohol påverkar huden på olika sätt, men det betyder inte att du behöver sluta dricka vin helt. Det kan dock vara bra att veta vad som händer i huden kortsiktigt och långsiktigt vid alkoholkonsumtion.

Svullna blodkärl är inget att oroa sig för

Det är vanligt att uppleva att huden blir varm och rödflammig i samband med alkoholkonsumtion. Det gäller framför allt huden i ansiktet. Rödflammig hud är inget farligt och kan drabba vissa personer efter bara ett glas vin. Du kan utan problem beställa vin från Vinoteket, få det levererat hem till dörren och njuta av ett glas eller två i lugn och ro. Om du har använt en kraftig peeling eller andra starka hudvårdsprodukter kan huden vara extra känslig och därmed lättare bli rödflammig om du dricker alkohol samma dag. Det är som sagt inget att vara orolig för utan det går bort av sig självt inom ett par timmar.

Alkoholmissbruk kan ge hudsjukdomar

Det är först vid alkoholmissbruk som huden tar stryk. Överdriven konsumtion kan leda till sår och hudinfektioner samt problem med eksem och psoriasis. Att dricka för mycket och ofta kan även leda till att huden åldras i förtid.

Drick ditt vin med måtta så kommer både du och huden att må bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *